Волков збирає підписи під запрошенням для Березовського

Вівторок, 5 квітня 2005, 12:08
Позафракційний депутат Олександр Волков збирає в парламенті підписи під зверненням до російського бізнесмена Бориса Березовського і консульського відділу посольства України в Лондоні з запрошенням приїхати в Київ.

В інтерв'ю журналістам у вівторок Волков повідомив, що під зверненням підписалися більше десяти народних депутатів.

Він висловив надію, що до кінця дня йому вдасться зібрати набагато більше підписів.

За словами Волкова, запрошення буде направлено самому Березовському, а також у консульський відділ українського посольства у Великобританії.

"У мене є матеріали, які свідчать, що Березовський має у своєму розпорядженні практично всі записи Мельниченка", - сказав Волков.

Депутат нагадав, що Микола Мельниченко відмовився приїхати в Україну, незважаючи на гарантії, які була готова надати йому нова влада.

У зв'язку з цим, вважає він, необхідно щоб в Україну приїхав Березовський і передав українській владі всі записи, які він має. "Щоб сьогодні була поставлена крапка в політичному кілерстві за тими або іншими питаннями", - сказав Волков.

За його словами, це звернення було запропоновано підписати всім депутатам, однак тільки комуністи відмовилися це зробити. Волков повідомив, що під зверненням вистачить і одного депутатського підпису, однак підкреслив він, хочеться, щоб це питання було вирішено якнайшвидше.

Як повідомлялося, Березовський заявив, що має у своєму розпорядженні всі записи Мельниченка і що він готовий надати їхні розшифровки українським правоохоронним органам. Він також висловив намір приїхати в Україну.

Зараз українська влада погоджує питання про видачу йому візи на ім'я Платона Єленіна, під яким він проживає у Великобританії як біженець.

Волков заявляв, що готовий прийняти в себе Березовського.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Березовський у Києві прощупає ґрунт і відпочине у Волкова

Волков буде зустрічати Березовського в аеропорті. І буде ховати від Жванії?

Березовський готовий негайно здійснити свій "пріоритет номер 1". Український МЗС йому це не обіцяє

У БЕРЕЗОВСЬКОГО Є ВСІ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА?

Мельниченко знайшов вночі Турчинова з проханням зупинити Березовського

У Березовського є ще щось, крім записів Мельниченка

Замість Києва Березовський опинився в Тель-Авіві

Березовський прилетить у Київ у середу

Березовському візу в Україну не давали. Але Луценко не здасть його Інтерполу ?