ТИМОШЕНКО ЗВИНУВАЧУЄ РОСІЯН У ШАНТАЖІ ЧЕРЕЗ ПЕРЕМОГУ ЮЩЕНКА. Але обіцяє дешевий бензин

Неділя, 15 травня 2005, 13:24
Прем’єр Юлія Тимошенко сподівається у червні стримати ціни на бензин на нинішньому рівні, при цьому не встановлюючи граничного їх розміру, обов’язкового для всіх.

„Я сподіваюсь, що ціни будуть не вище ніж сьогодні, при цьому без встановлення обмежень”, - сказала Тимошенко в неділю журналістам.

Тимошенко сказала, що „через декілька тижнів впораємося” із цінами на бензин.

Вона пояснила, що ситуація з цінами є реакцією на перемогу Ющенка на виборах, а також бажанням російських компаній заробити на Україні.

„Ви знаєте, певні країни були не дуже задоволені, як відбулися вибори в Україні. За останні місяці Росія підвищили ціни на нафту на 30%”, - сказала Тимошенко.

„Нафтотрейдери Росії хотіли за рахунок України здобути надприбутки і поставили ціни значно вищі, тому що вони монополісти і думають, що миттєво можуть викрутити руки Україні”.

„Зараз треба попрацювати, щоб таких цін не було. Ми диверсифікуємо джерела постачання – візьмемо нафту казахську, прикаспійську... Чорне море перетинає нафта на танкерах, яка продається по світових цінах, тоді як Росія продає по цінам навіть вище світових”.

Тимошенко також сказала, що уряд „думає” над тим, як збільшити потужність Кременчуцького нафтопереробного заводу з 600 до 900 тис. тонн нафти.

„Те що вони нас шантажують – це мінус не Україні, а їм. Максимально вдасться пошантажувати 2 тижні”, - сказала Тимошенко.

Тимошенко підкреслила, що таку політику проти України проводить не Росія як держава, а російські нафтові компанії.

На питання, чи буде вона проводити екстрену нараду з питань ситуації на нафторинку, Тимошенко сказала: „Ніяких екстрених нарад не буде, на заправках бензин є”.

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко говорить, що Росія навмисно не дає нафту Україні