Партія Литвина скаржиться на переслідування влади. І шантажує Тимошенко

Середа, 18 травня 2005, 12:03
Фракція Народної партії України скаржиться на незаконний збір інформації про її членів органами місцевої влади.

Про це заявив у середу з трибуни парламенту керівник фракції НПУ Ігор Єремєєв.

За його словами, у Сумській області виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Олег Медяниця видав телефонограму, де ставиться завдання "зібрати за добу і передати в управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації найповнішу інформацію про керівників районних і міських осередків Народної Партії".

"І якщо це ще можна пояснити бажанням влади налагодити співпрацю з партіями, то вимога надати списки делегатів обласної партконференції, яка має відбутися 21 травня у Сумах із зазначенням місця роботи кожного з них, домашньої адреси, контактних телефонів та іншої, як сказано в цьому документі, важливої інформації, є свідченням протиправних дій посадовців", - сказав Єремєєв.

"Для чого такі відомості? Інструменти збереження влади загальновідомі… Ми не сумніваємося в тому, що в такий спосіб регіональна влада, і не тільки в Сумах, намагається установити контроль за діяльністю Народної партії і, тим самим, порушує Конституцію", - додав Єремєєв.

Керівник фракції НПУ назвав такі дії проявом "тиску і шантажу" проти "впливової і перспективної сили".

"Ми наполегливо просимо покласти край таким діям", - заявив Єремєєв і наголосив, що фракція не голосуватиме за урядові законопроекти, поки "не буде дана належна оцінка цим діям".

"Українська правда"