Марчук відхрещується від "перевертнів"

П'ятниця, 27 травня 2005, 17:30
Партія Свободи заперечує зв’язок свого лідера Євгена Марчука із ватажком "банди перевертнів" Ігорем Гончаровим, про що йшлося у програмі 5 каналу "Закрита зона".

Про це йдеться в її заяві, поширеній у ЗМІ.

"22 травня було показано програму Володимира Ар'єва "Ціль: Україна. Частина II", у якій йшлося про загальновідому справу так званої "банди перевертнів", а точніше, можливі зв'язки лідера "банди перевертнів" заступника начальника УБОЗ в Київській області Гончарова із Марчуком", - говориться в заяві.

У ній наголошено, що пан Марчук "неодноразово особисто спростовував розповсюджувані про нього продуковані з метою його дискредитації недолугі вигадки, однак автор передачі (Володимир Ар'єв) не знайшов за можливе у відповідності з кодексом журналістської етики навести в ній ці спростування або, бодай, згадати про них".

У тексті заяви також висловлено впевненість у тому, що Ар'єв "не міг не знати позицію Марчука щодо причини намагання пов'язати "банду перевертнів" Гончарова з ним, адже в програмі "Закрита зона"/"Зниклий Континент" (22.04.2004.) президент радіо "Континент" Сергій Шолох та журналіст Володимир Бойко засвідчили особисто пану
Ар'єву джерело замовлення на дискредитацію Марчука через пов'язування його зi "справою Гонгадзе".

Партія вимагає від каналу спростування інформації, поширеної у програмі.

Натомість керівництво "5 каналу" вирішило надати прямий ефір особисто Марчуку (або ж його представникам) у п’ятницю, 27 травня, чи "в будь-який інший зручний для них час" у рамках інформаційного вечора на "5 каналі", говориться в повідомленні каналу.

Читайте також:

Чергова версія вбивства Георгія Гонгадзе - Марчук, Медведчук, та ФСБ