Тимошенко врятує владу від виборів

Субота, 18 червня 2005, 19:57
Кабінет міністрів має намір ужити заходів, спрямованих на мінімізацію впливу майбутніх парламентських виборів на ефективність роботи органів влади.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції в суботу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо робити все для того, щоб виборча кампанія не зруйнувала практичну й ефективну роботу, яку повинні внести і президент і уряд", - сказала Тимошенко.

Прем'єр також вказала на "сумні підсумки" прийняття урядових законопроектів парламентом на минулому сесійному тижні.

Вона відзначила, що був прийнятий лише один урядовий законопроект і "провалені" усі законопроекти, спрямовані на якнайшвидший вступ України у СОТ.

"Сьогодні можна порушувати питання про нечітку скоординованість гілок влади", - сказала Тимошенко.

Вона відзначила, що це пов'язано з майбутніми виборами у Верховну Раду в 2006 р. За словами Тимошенко, передвиборна ситуація впливає на те, що в парламенті "з'являється багато популістських законопроектів" і в той же час не приймаються законопроекти щодо іпотечного кредитування, про приватизаційні конкурси.

Як заявила Тимошенко, найближчим часом уряд має намір провести спільне засідання з парламентськими фракціями, що формують урядову коаліцію і мають своїх представників у Кабінеті міністрів.

"З наступного тижня ми спробуємо прикласти максимальні зусилля, щоб була досягнута гармонія між гілками влади ", - сказала прем'єр.

Крім того, вона повідомила, що Україна має намір шукати оптимальний варіант транспортування туркменського й іранського газу в Європу.

"Ми будемо знаходити найоптимальніші варіанти, що можуть об'єднати і туркменський і іранський газ в один проект і будемо вибудовувати таку концепцію і таку стратегію з нашими партнерами", - заявила Тимошенко.

Вона підкреслила, що для реалізації проекту транспортування туркменського й іранського газу запрошуються всі бажаючі, указавши на зацікавленість у розвитку газотранспортних магістралей з боку Ірану, Туркменістану, Азербайджану і Грузії.

Тимошенко також відзначила, що в угоді України з компанією Gaz de France утримується пункт про будівництво нових магістральних газопроводів. "Україна, безумовно, є ініціатором і мотором усіх цих проектів", - підкреслила прем'єр.