Тимошенко допоможе олігархам модернізуватися

Середа, 22 червня 2005, 19:35
Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд збирається підтримати приватні металургійні підприємства для проведення їх реконструкції.

Як сказала Тимошенко журналістам після засідання Кабміну, модернізацію слід проводити зараз, в період спаду на світовому ринку.

"Великі країни, Індія і Китай, ввели нові потужності з виробництва металопрокату, тому підприємства і України, і Росії втратили ринки збуту. Незважаючи, що це приватні підприємства, уряд розробив низку заходів", - сказала Тимошенко.

"Чотири роки, коли ринок металопрокату був на підйомі, у реконструкцію виробництва вкладалися вкрай недостатні суми. Ці гроші в якості прибутку акумульовувалися за межами України", - сказала вона.

"Ми допоможемо, щоб металургійні компанії відчули підтримку – це стосується тарифів на енергоносії та "Укрзалізниці", - додала вона.

Зокрема, за словами Тимошенко, допомога буде в тому, що "по тарифам ми вводимо статус-кво і не будемо їх збільшувати".

Як приклад Тимошенко навела модернізацію, яка почалася на Алчевському меткомбінаті (власник – "Індустріальний союз Донбасу"), "що іде серйозними темпами".

Говорячи про вплив зниження світової кон’юнктури на продаж "Криворіжсталі", Тимошенко сказала, що все одно нова ціна буде вище, ніж та, яку заплатили холдинг Пінчука-Ахметова.

"Я переконана, що аукціон по повторній приватизації "Криворіжсталі" дозволить отримати значно більше грошей, ніж це було на першому етапі", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"