Ющенко попередив покупця в Пінчука, що допомагати не буде

Середа, 20 липня 2005, 14:35
Власник "Євразхолдингу" Олександр Абрамов обговорив з Віктором Ющенко придбання Нікопольського заводу феросплавів, від чого нещодавно привселюдно застерігала Юлія Тимошенко.

Про це пише російська газета "Комерсант".

Як відомо, російські "Євразхолдинг" і структура Віктора Вексельберга "Ренова" ведуть переговори з Віктором Пінчуком про придбання НЗФ. Тимошенко попередила Вексельберга, що пакет Пінчука, відповідно до рішення суду, належить не йому, а державі.

В "Ренові" заявили, що Абрамов подав Ющенку спільну позицію, узгоджену з Вексельбергом.

На зустрічі з Ющенком Абрамов, за словами джерела в "Євразхолдингу", хотів домогтися згоди президента на врегулювання судової суперечки навколо НЗФ шляхом укладення якоїсь мирової угоди.

"Але ця пропозиція нібито не знайшла підтримки у Віктора Ющенка", - пише газета.

"Комерсант" відзначає, що після зустрічі з Абрамовим Ющенко заявив, що "політика не повинна втручатися в питання приватизації".

"Прес-служба Ющенка скупо описала подробиці переговорів, однак її інформація суперечить інформації, отриманій "Комерсантом" в "Євразхолдингу", - відзначає газета.

Ющенко, за повідомленням прес-служби, заявив, що суперечливі питання, які стосуються НЗФ, повинні вирішуватися винятково в судовому порядку або за допомогою винесення мирових угод у рамках чинного законодавства. "Політика не повинна втручатися в питання приватизації", - процитувала прес-служба президента України.

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко попереджає російського олігарха, щоб він не купував завод Пінчука