Тимошенко б'є тривогу і просить розібратися з наростами на тілі

Неділя, 3 липня 2005, 22:45
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в уряді "є тривога" з приводу діяльності НАК "Нафтогаз України".

"Ми уважно спостерігаємо за тим, що там робить пан Івченко. У нас в уряді є тривога", - сказала вона в ефірі телеканалу "Інтер" у неділю.

"Так склалося організаційно, що НАК "Нафтогаз" був виведений з впливу уряду в окрему систему, яку ні Мінпаливенерго, ні уряд практично не контролює. Це є абсолютно автономна модель сьогодні", - пояснила Тимошенко.

"В цьому газі дуже багато політики завжди. І це завжди був політичний товар. І використовувати цей політичний ричаг, безумовно, дуже зручно", - сказала вона.

"І мене як керівника уряду не задовольняє, що на тілі НАК "Нафтогазу" старою владою був створений великий кримінальний нарост, називається він "РосУкрЕнерго".

"Я особисто за своїм підписом вже декілька разів звернулася до силових структур України і попросила, щоб вони працювали, щоб вони не робили новий дах для старих кримінальних схем", - сказала Тимошенко.

"І хочу попередити всіх чиновників, які хочуть замістити Кучму в цих схемах, я як прем'єр-міністр цього не допущу. І, до речі, це пов’язано абсолютно прямо з тим, що відбувається на ринку газу сьогодні", - підкреслила вона.

Українська правда

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ВИСТУПАЄ ЗА ЛІКВІДАЦІЮ ПОСЕРЕДНИКА, ПІДОЗРЮВАНОГО У КОРУПЦІЇ