Тимошенко розказує анекдот про розкладачку

Неділя, 18 вересня 2005, 22:36

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не має наміру вступати у війну компроматів із президентом Віктором Ющенком.

Про це вона заявила під час прямого телемосту зі студією програми "Недільний вечір" каналу НТВ.

На питання, чому вона так м'яко відгукується про президента і відокремлює його від оточення, Тимошенко відповіла, що "напевно, хотіла б, щоб це було саме так".

"Мені дуже хочеться, щоб оточення Віктора Андрійовича Ющенка, яке так себе дискредитувало, щоб воно не кидало тінь на президента. Я не хочу говорити що-небудь неповажне про президента своєї країни. Не я йому суддя, а думаю, українське суспільство в стані оцінити вчинок кожного політика", - сказала Тимошенко.

"Я не хочу втягувати ні себе, ні свою команду, в боротьбу компроматів. Я вважаю, що це брудна і непродуктивна ідея", - додала екс-прем'єр.

У той же час вона відзначила, що їй "було боляче почути від президента якісь неясні обвинувачення".

"Не можна допускати таку дріб'язковість у відносинах між двома політиками, що були партнерами", - сказала Тимошенко, коментуючи обвинувачення президента на її адресу.

У той же час вона не стала виправдовуватися чи давати коментарі щодо обвинувачення президента у використанні посади прем'єра для списання 8 мільярдів боргів ЄЕСУ.

"Мені здається, що чоловіки-політики повинні бути ще й джентльменами, але оскільки з цим у нас великі проблеми, я постараюся поводитися дуже виважено й акуратно", - сказала Тимошенко.

"Чоловіки-політики 8 років намагаються створити образ унікальної злодійки, але за ці роки їм не вдалося цього зробити. Я знаю, що жодні репресії й обвинувачення не змінять той шлях, що я намітила собі пройти", - запевнила екс-прем'єр.

Вона ще раз повторила свій намір перемогти на наступних парламентських виборах і повернутися в крісло прем'єра.

При цьому Тимошенко розповіла анекдот, який вона нібито прочитала в Інтернеті.

"Ви пам'ятаєте, що я написала Юрієві Івановичу Єханурову дуже теплу записку з побажанням успіхів у роботі, але з огляду на те, що усі знали, що в сусідній кімнаті з моїм кабінетом стоїть моя розкладачка, на якій я іноді залишаюся ночувати, то анекдот виглядав так: "будь-ласка, не забирайте розкладачку, тому що через кілька місяців я туди повернуся", - розповіла екс-прем'єр.

Говорячи про україно-російські відносини Тимошенко запевнила, що постарається зробити їх "теплими і чесними".

"Скільки пам'ятаю себе, моє ставлення до Росії було дуже поважним і теплим. Я думаю був такий період у моєму житті і мене записали з подачі колишнього керівництва країни у вороги Росії. Я категорично не хочу мириться з цим і хочу, як політик, відновити теплі і дружні відносини, зробити цю політику чесною, без порожніх реверансів", - сказала Тимошенко.

Українська правда