Литвин думає, що його домагались провокатори

Вівторок, 20 вересня 2005, 21:46

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає провокацією виступ у парламенті глави тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування резонансних справ, зокрема убивства журналістів Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова й інших Григорія Омельченка.

"Що можна відповісти, коли виступають штатні провокатори, які обвинувачували і попередніх багатьох людей, і обвинувачують нинішніх, і будуть обвинувачувати майбутніх, я в цьому упевнений. Я думаю це класичний зразок домагання, як відвести убік увагу громадськості і наслідки і перевести стрілки", - прокоментував цей виступ спікер в ефірі програми "Подробиці" на телеканалі "Інтер" у вівторок увечері.

Литвин відзначив, що комісії не вдалося дати відповіді на багато питань, якими вона повинна була займатися.

"Я думаю, викривачам зразка 37-го року, потрібно було дати відповідь на кілька питань - хто організовував прослуховування кабінету президента, хто організовував переміщення майора Мельниченка за кордон, супроводжував його, хто готував плівки, чому це робилося, чому не оприлюднюються ці результати. Висновок очевидний - потрібен політичний процес, а результат не потрібен", - сказав спікер.

"Я думаю рано чи пізно це буде встановлено і ті люди, що сьогодні займаються провокаціями, повинні нести, принаймні, якусь політичну, моральну, людську відповідальність", - додав він.

"Інтерфакс-Україна"