ПОРОШЕНКО НАПИСАВ ЗАЯВУ, АЛЕ НЕ ПРО ВІДСТАВКУ

Вівторок, 6 вересня 2005, 20:17

Секретар Радбезу Петро Порошенко спростував інформацію про те, що він нібито написав заяву про відставку.

Про це він сказав журналістам після засідання РНБОУ

"Мені за жодну свою дію нічого соромитися, вони всі відбувалися в чіткій відповідності з законом і я вчора наголосив, що на сьогоднішній день втекти з влади – це крок слабкого, набагато складніше взяти відповідальність і проводити ту лінію, зобов’язання щодо якої ми взяли на Майдані", - сказав він.

Порошенко також наголосив, що у відставку не подавав ніхто з фігурантів скандалу. "Підстав для того, щоб подавати у відставку і відчувати себе винним, не має ні Порошенко, ні Третьяков, ні Мартиненко", - додав він.

Водночас, за словами Порошенка, він написав заяву до Генпрокуратури, МВС і СБУ з вимогою порушити кримінальну справу в зв’язку із заявою Олександра Зінченка, а також позов до суду на нього.

"Розумієте, вчора перейшли певну межу, коли звинувачують у розстановці кадрів, політичні звинувачення – це політична дискусія, але коли звинувачують у злочині, що не має жодних фактів, це переходить певну межу.... Не хочу коментувати пана Зінченка. Впевнений, що трапилось так, що на цій посаді, він був передозований певними джерелами інформації, недостовірної інформації", - сказав Порошенко.

Він переконаний, що Зінченка "використали і ми матимемо продовження цього сценарію". Однак Порошенко не став конкретизувати, хто за ним стоїть.

Порошенко вважає, що скандал згуртував команду влади. " У мене відбулася дуже конструктивна і гарна дискусія з прем’єром, я впевнений, що ми сьогодні значно ближче до порозуміння, ніж це було до того", - зазначив він.

Секретар Радбезу також спростував чутки про будь-які відставки за підсумками зустрічі в президента Ющенка у вівторок зранку, а також засідання Радбезу після обіду.

За словами Порошенка, засідання РНБОУ було присвячене реформуванню правоохоронних органів.

Також, за словами Порошенка, на засіданні РНБО наступника Зінченка в секретаріаті президента не обговорювали.

Що стосується меморандуму про спільні дії всіх органів влади, то Порошенко наголосив, що "цього документа не існує, але всі сили висловили готовність взяти участь у його опрацюванні".

Порошенко відмовився коментувати дії президента, зазначивши лише, що він також направив доручення правоохоронним органам вивчити інформацію Зінченка і проінформувати владу і суспільство.

Українська правда