Тимошенко на останньому Кабміні була стримана і коректна

Четвер, 8 вересня 2005, 17:06

Новопризначений виконуючий обов’язки голови Кабінету міністрів Юрій Єхануров прибув до Києва, де має зустрітися з членами відправленого у відставку уряду.

Про це повідомляє 5 канал.

Тим часом в Кабміні завершилося засідання уряду. Міністр закордонних справ Борис Тарасюк, який вийшов до журналістів, сказав, що "паніки ніякої немає, на засіданні члени уряду висловили свою оцінку відносно ситуації , що склалася".

"Всі один одному подякували, і сфотографувалися наостанок. Але звичайно, що всі будуть продовжувати роботу в уряді на своїх місцях, доки не буде призначено новий уряд", - зазначив Тарасюк, повідомляє кореспондент "Української правди".

На питання журналістів, як прем’єр прокоментувала відставку уряду, Тарасюк сказав: "прем’єр як завжди була стримана і коректна".

"Це рішення президента, на яке він мав право. Він іншого вибору не мав. Ми, залишаючи Кабінет, повинні поводити себе в такий спосіб, щоб через декілька місяців після виборів і надалі чесно дивилися один одному в очі. Тобто дух команди пронизував усю оцю дискусію", - додав міністр.

На питання журналіста, чи розраховує Тарасюк на посаду в новому уряді, він відповів: "Це залежить від моїх планів, від рішення президента. Я готовий працювати в команді президента".

На питання, чи піде Тимошенко в опозицію до президента, Тарасюк сказав, що "судячи з висловлювань - ні".

Коментуючи причини відставки уряду, Тарасюк відповів: "Я не хочу зараз називати прізвищ. Але одна зі сторін, з якою було досягнуто домовленості, пізно ввечері після консультацій з президентом, порушила її.  І власне вранці у президента не залишилося вибору, як відправити уряд у відставку. Він не хотів відправляти увесь уряд у відставку".

Як зазначає кореспондент, Тарасюк був у гарному настрої, посміхався журналістам.

"Українська правда"