Кінах розбереться зі справою Порошенка

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 17:07

Секретар РНБО Анатолій Кінах обговорить з в. о. генпрокурора Сергієм Винокуровим питання щодо "справи Порошенка".

Так він прокоментував закриття Генпрокуратурою кримінальної справи щодо екс-секретаря РНБО Петра Порошенка, повідомляє у п'ятницю УНІАН.

"Цю ситуацію, що стосується справи Петра Порошенка, я буду сьогодні розглядати на особистій зустрічі з в.о. генерального прокурора України паном Винокуровим", - зазначив Кінах.

При цьому він наголосив, що РНБО тісно співпрацює з правоохоронними органами, а також парламентською комісією, яка опікується питаннями розслідування звинувачень у корупції у вищих ешелонах влади.

На зауваження журналістів, чи не виглядає, що звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора пов'язано із порушенням кримінальної справи стосовно Порошенка, Кінах відповів: "Я думаю, що питання звільнення Піскуна – це питання, яке стосується багатофакторних впливів".

Як повідомлялося раніше, кримінальну справу стосовно Порошенка за перешкоджання законній господарській діяльності двох підприємств, які зводили будинок по вулиці Грушевського, 9-а в Києві, Генпрокуратура порушила 10 жовтня.

Порошенко проходив у кримінальній справі як підозрюваний.

20 жовтня Генпрокуратура закрила справу за відсутності в діях Порошенка складу злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України.