Кримський Єхануров хоче заборонити спекуляції Януковича

Субота, 4 березня 2006, 11:20

Голова Ради міністрів Криму Анатолій Бурдюгов вважає, що напередодні виборів різні політичні сили спекулюють на ряді важливих для суспільства тем.

Як повідомила прес-секретар глави кримського уряду Людмила Бензик, про це Бурдюгов заявив у суботу в ході засідання "круглого столу".

"У Криму напередодні виборів складається вкрай серйозна суспільно-політична ситуація, що вимагає всебічного обговорення. Деякі виборчі технології, використовувані різними політичними силами, носять абсолютно цинічний характер", - сказав прем'єр автономії.

Глава кримського уряду підкреслив, що в європейській традиції прийняте наступне правило: напередодні виборів представники різних політичних сил збираються для того, щоб визначити ряд тем, які не слід експлуатувати в ході виборчого процесу.

"До них, наприклад, належать питання мовної політики і територіального устрою держави", - відзначив Бурдюгов.

Він також висловив думку про те, що "це робиться для того, щоб ситуація в суспільстві залишалася стабільною".

Учасники засідання також обговорили умови забезпечення дотримання Конституції і законів України "Про вибори народних депутатів України", "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів", у тому числі необхідність здійснення громадського контролю за проведенням виборів.

Інтерфакс-Україна