Соратники Тимошенко влаштовують бєспрєдєл на виборах мера Черкас?

Середа, 5 квітня 2006, 15:39

Кандидат на посаду мера Черкас Валерій Пащенко, який набрав більшість голосів на виборах, має намір у судах заперечувати рішення тервиборчкому, який визнав вибори недійсними.

Про це Пащенко заявив на прес-конференції у середу в Києві.

За його словами, задовго до виборів народні депутати, представники блоку Юлії Тимошенко Богдан Губський і Володимир Олійник вимагали від нього зняти свою кандидатуру на користь кандидата на цю посаду від "Нашої України" і Соцпартії, заступника голови Черкаської обладміністрації Володимира Космини.

Разом з тим Пащенко повідомив, що в день виборів рано вранці суд виніс рішення про те, що він використовував для проведення передвиборчої агітації службове приміщення, і за рішенням суду Черкаська міська територіальна виборча комісія повинна була прореагувати на даний факт.

Однак, за словами Пащенка, голосування на виборчих дільницях 26 березня вже почалося, коли територіальна виборча комісія, порадившись з представником Центральної виборчої комісії, залишила його в списках для голосування.

Кандидат на посаду мера Черкас стверджує, що за нього проголосувало більш 36 тис. жителів міста і різниця в порівнянні з іншим кандидатом склала 14 тис. голосів.

У той же час 4 квітня територіальна виборча комісія ухвалила рішення про визнання виборів недійсними.

У рішенні тервиборчкому зазначено, що Пащенко не може брати участь у повторних виборах. Дане рішення територіальної виборчої комісії Пащенко розцінює "як чисте замовлення" на себе.

Крім того, Пащенко заявив, що буде "через суди домагатися справедливого рішення". При цьому він підкреслив, що "у нашій державі не можна чесним шляхом прийти до влади".

"Інтерфакс-Україна"