Янукович і коаліція ледь не підписали резолюцію, щоб розблокувати парламент

Понеділок, 3 липня 2006, 12:04

Керівник інформаційного департаменту "Нашої України" Тетяна Мокріді заявляє про існування спільного проекту резолюції круглого столу, попередньо погодженого з Партією регіонів.

"Існує спільний проект резолюції круглого столу, на який погодилася Партія регіонів", - сказала Мокріді журналістам у парламенту у понеділок.

Тому, за її словами, "Наша Україна" здивована відсутністю лідера партії регіонів Віктора Януковича на круглому столі, що призвело до зриву засідання.

"Нашій Україні" здається, що Янукович просто по-дитячому став у позу, оскільки всі відповідні приготування до круглого столу були зроблені протягом двох днів, коли працювала спільна робоча група", - сказала Мокріді.

"Нашій Україні" здається, що Віктор Федорович Янукович елементарно не може вийти зі стану президентської кампанії, і це підкреслюється майже щодня. І сьогодні, мені здається, його неприсутність на круглому столі пов’язана лише з одним – з відсутністю на цьому засіданні президента України", - зазначила вона.

Мокріді також зазначила, що в першому раунді переговорів участь президента не передбачалася, "і про це добре відомо Партії регіонів".

"Під час підготовки говорилося про те, що після ухвалення резолюції відбудеться другий раунд за участі президента і всіх фракцій", - сказала вона.

Водночас до рук "Української правди" потрапила резолюція, яка мала бути підписана за наслідками роботи круглого столу між коаліцією та опозицією.

У ній сказано, що коаліція та опозиція беруть на себе зобов’язання "не використовувати мову ультиматуму у своїх взаємовідносинах та відмовитися від блокування пленарних засідань Верховної Ради".

"Натомість у випадку виникнення конфліктних ситуацій опозиція та коаліція зобов’язуються повернутися до механізму круглого столу та розв’язання таких конфліктів", - сказано у документі.

Опозиція також має взяти на себе зобов’язання розблокувати роботу Верховної Ради.

"Коаліція та опозиція мають дотримуватися демократичної процедури та діяти відповідного до Конституції та регламенту Верховної Ради при обранні керівних органів парламенту, а також призначенні прем’єра та членів уряду", - йдеться у резолюції.

Документ також передбачає створення робочої групи з представників коаліції та опозиції "для вироблення спільної позиції щодо забезпечення прав політичних сил та депутатів у представницьких органах влади Верховної Ради".

Українська правда