В переговорах коаліції з Януковичем сталося диво і знову перерва

Вівторок, 4 липня 2006, 22:19

Голова секретаріату президента Олег Рибачук прогнозує, що Партія регіонів розблокує роботу Верховної Ради у другій половині середи.

"Можна прогнозувати, що розблокування роботи Верховної ради відбудеться завтра приблизно у другій половині дня", - сказав Рибачук у вівторок ввечері після зустрічі лідерів фракцій із президентом.

За його словами, у вівторок зустріч лідерів фракцій з президентом завершилася створенням робочої групи з представників фракцій, які до ранку середи працюватимуть над узгодженням розбіжностей між коаліцією і опозицією.

Також він розповів, що каменем спотикання під час зустрічі став принцип розподілу парламентських комітетів.

"Якщо говорити глобально, зараз узгоджується роль влади та опозиції. Це концептуальна річ в країні, в якій діє змінена Конституція", - зазначив він.

"Завтра о 9 годині ранку партія регіонів проводить своє засідання, о 10 ранку до них приєднується "трійка" - Тимошенко, Мороз і Безсмертний – для того, щоб пояснити пропозиції стосовно принципу розподілу комітетів", - розповів Рибачук.

За його словами, "приблизно о 12 годині, якщо буде досягнуто порозуміння, ми можемо очікувати знову на подібну зустріч тут, на Банковій, в секретаріаті".

На питання, які він має передчуття, Рибачук відповів: "Мені здається, крига скресла". Він також додав, що, на його думку, на Банковій у вівторок "сталося небачене диво, оскільки лідери фракцій вперше перейшли від мови ультиматумів до конструктивного діалогу, і кожен з них бере відповідальність за свої слова"

"Українська правда"