"Регіони" можуть проголосувати за Мороза?

Четвер, 6 липня 2006, 20:05

Заступник голови фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов не виключає, що Партія регіонів може підтримати кандидатуру лідера СПУ Олександра Мороза.

Так, в ефірі 5 канала він зазначив, що поява Мороза у списку кандидатів на посаду спікера ВР поставила його партію "перед необхідністю оцінити всі плюси та мінуси".

За його словами, в такій ситуації, що склалася, симпатії Партії регіонів "цілком можливі".

Він також припускає переформатування парламентської коаліції.

"Я припускаю, що у Верховній Раді може відбутися переформатування більшості. Я вважаю це кроком уперед. Більш ефективною для сьогоднішньої України була би коаліція в складі Партії регіонів, СПУ і комуністів, а також частини депутатів з БЮТ при певних конкретних голосуваннях", - сказав він в інтерв'ю журналістам у четвер.

Депутат вважає, що у випадку формування нової коаліції буде "передчасно говорити про кандидатуру прем'єра", оскільки буде потрібно скласти новий коаліційний договір і "вирішувати питання, які не вдалося "на троих сообразить" в рамках коаліції демократичних сил".

Він висловив думку, що спікера буде обрано у четвер.

Говорячи про позиції БЮТ, який відмовляється брати участь у голосуванні, Кушнарьов відзначив, що БЮТ у такому випадку виграє більше, ніж ті, хто критикує Олександра Мороза.

Він також висловив думку, що в Юлії Тимошенко немає шансів стати прем'єр-міністром за нинішнього розміщення сил у парламенті. "Невже ви думаєте, що Порошенко, не будучи спікером, буде голосувати за Тимошенко!", - сказав депутат.

Кушнарьов додав, що "Наша Україна" буде голосувати тільки в тому випадку, якщо "будуть упевнені, що вона не буде затверджена".

Водночас член Партії регіонів Тарас Чорновіл не виключає можливості створення коаліції між Партією регіонів, Соцпартією і "Нашою Україною".

"Ми зараз ще подивимося, яка буде ситуація з "Нашою Україною". Якщо там не будуть занадто сильні відцентрові рухи, то це буде дуже серйозна і могутня коаліція за участі "Нашої України", Партії регіонів і Соцпартії. У гіршому варіанті це буде коаліція з Партією регіонів і лівими двома партіями (КПУ і СПУ)", - сказав він.

Чорновіл також відзначив, що у випадку створення нової коаліції за участі Партії регіонів Віктор Янукович може стати прем'єр-міністром.

"Інтерфакс-Україна", Українська правда