У П'ЯТНИЦЮ МОЖУТЬ ОГОЛОСИТИ ПРО НОВУ КОАЛІЦІЮ З ПАРТІЄЮ РЕГІОНІВ

П'ятниця, 7 липня 2006, 10:45

Член політради Партії регіонів Євген Кушнарьов не виключає, що в п'ятницю буде оголошено про створення нової парламентської коаліції.

"Думаю, сьогодні після обіду буде оголошено про створення нової коаліції", - заявив він у п'ятницю.

Зокрема, Кушнарьов повідомив, що о 12.00 відбудеться засідання Партії регіонів, де будуть обговорюватися питання про формат нової коаліції і входження в неї.

Депутат також нагадав, що у п'ятницю відбудеться засідання політради Соцпартії, яка, як він припустив, ухвалить рішення про вихід зі складу "помаранчевої" коаліції: "Сама логіка до цього підштовхує".

Кушнарьов заявив, що вже вирішено питання про призначення заступників спікера: "Я думаю, сьогодні воно (питання з обрання заступників спікера) буде вирішено", - зазначив депутат.

За його словами, на пост першого віце-спікера буде запропонована кандидатура від Партії регіонів, на посаду віце-спікера - від фракції Компартії.

У той же час "Інтерфакс-Україна" повідомляє з посиланням на джерело в парламенті, що "першим заступником голови Верховної Ради буде представник Партії регіонів Раїса Богатирьова, а віце-спікером - представник Компартії Адам Мартинюк".

Також Кушнарьов висловив думку, що якщо коаліція буде створена в п'ятницю, то в цей же день буде прийнято рішення про висування кандидатури на посаду прем'єр-міністра.

Депутат нагадав, що від Партії регіонів на цю посаду претендує її лідер Віктор Янукович.

При цьому він вважає, що, якщо в п'ятницю буде вирішено питання з кандидатурою прем'єра, представлення буде спрямовано президенту і той його "оперативно підпише", то у вівторок "прем'єр буде проголосований "за".

У такому випадку, припустив Кушнарьов, Кабінет міністрів буде сформований до кінця наступного тижня.

При цьому він припустив, що до широкої коаліції можуть увійти окремі представники фракції "Наша Україна".

Зі свого боку лідер Партії регіонів Віктор Янукович повідомив, що погоджувальна рада затвердила порядок денний, згідно з яким першим питанням буде обрання заступників голови Верховної Ради.

Янукович не виключив, що це питання може розглядатися в пакеті, повідомляє УНІАН.

Другим питанням, за його словами, буде предмет ведення парламентських комітетів і їхній перелік.

Янукович підтвердив намір Партії регіонів відстоювати позицію передачі опозиції контрольних функцій і захисту прав опозиції.

Українська правда