Тимошенко організувала свій круглий стіл

Вівторок, 1 серпня 2006, 21:13

Українська інтелігенція закликає президента Віктора Ющенка достроково припинити повноваження Верховної Ради.

Про це йдеться у зверненні учасників круглого столу "Сучасна суспільно-політична ситуація в Україні: виклики та загрози державності", поширеному прес-службою БЮТ.

Учасники круглого столу відзначають, що протистояння антикризової більшості, з одного боку, та блоку "Наша Україна" і Блоку Юлії Тимошенко призвело до політичної кризи.

Водночас вони назвали обнадійливими спроби президента домогтися політичного компромісу.

Учасники круглого столу вважають недопустимим подання президентом на посаду прем`єр-міністра кандидатури людини, яка "неоднозначно сприймається суспільством і несе серед інших політичну відповідальність за підтверджену Верховним Судом фальсифікацію президентських виборів 2004 року".

Представники інтелігенції вимагають від президента не допустити антидержавних дій з боку парламентських фракцій чи місцевих органів влади.

А у випадку неприйняття парламентськими фракціями запропонованої президентом програми національної єдності, вимагають від президента скористатися своїм правом і розпустити Верховну Раду.

Учасники круглого столу закликають усі державницькі політичні сили, демократично зорієнтовану громадськість, всіх, кому не байдужа доля нації і хто поділяє тривогу за її майбутнє, об’єднатися до спільної дії на захист України.

У засіданні круглого столу взяли участь: Національна Академія наук України, Конгрес української інтелігенції, Національна асоціація українознавців, Міжнародна асоціація україністів, Українська народна партія Юрія Костенка, Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України.

УНІАН