Для нового Кабміну "Росукренерго" не першорядне питання

Понеділок, 7 серпня 2006, 12:20

Віце-прем'єр Микола Азаров розраховує на потепління економічних відносин з Росією.

"Однозначно, тепер можна розраховувати на потепління наших відносин з Росією. Сьогодні насамперед нам доведеться розплутати ті вузли, які були штучно сплетені попередніми урядами, особливо в 2005 році", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

При цьому Азаров віддав "належне" екс-прем'єрові Юрієві Єханурову, що "він усе-таки зважений, обережний і прагматичный політик, на відміну від Юлії Тимошенко".

"Незважаючи на те, що дотепер жодних серйозних заходів для поліпшення відносин при ньому не було зроблено, слава Богу, що при ньому не було реального погіршення. Це його позитив", - відзначив Азаров.

За словами Азарова, новий уряд "почне з того, що розгляне всі конфліктні ситуації, що виникли з Росією за останні півтора року".

У найближчому майбутньому віце-прем'єр має намір ініціювати проведення двосторонніх зустрічей на рівні міністерств, а потім на рівні прем'єрів з конфліктних питань.

Говорячи про перегляд схеми постачань газу на Україну через Росукрэнерго, міністр сказав: "Давайте поки не будемо забігати вперед.

"Питання "Росукренерго", по суті, у наших двосторонніх відносинах зараз далеко не першорядний. Якщо ми вибудуємо розумну і прозору схему відносин, що буде враховувати інтереси обох сторін, звичайно, буде і ця проблема стояти, але, думаю, лише згодом", - відзначив він.