RosUkrEnergo не продасть газ "Нафтогазу"

Вівторок, 5 вересня 2006, 11:12

RosUkrEnergo спростовує можливість укладання прямого договору на постачання природного газу з НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив Агентству газової інформації офіційний представник компанії Андрій Кнутов, коментуючи заяву заступника гендиректора "Газу України" Івана Варги про намір "Нафтогазу" відновити прямі закупівлі газу в RosUkrEnergo.

Він нагадав, що "угода "Про врегулювання відносин у газовій галузі" від 4 січня передбачає створення спільного підприємства RosUkrEnergo і "Нафтогазу" для постачання газу українських споживачам, а підписання прямого договору було би порушенням цієї угоди.

Ціна для України в $95 за 1000 кубометрів можлива за умови постачань через "УкрГаз-Енерго", підкреслив він.

"Також хочу відзначити, що спільне підприємство створювалося з урахуванням можливостей RosUkrEnergo як постачальника газу і збутової бази "Нафтогазу", - додав Кнутов.

"Якщо буде мінятися система постачань, неминуче зміниться і ціна. Ми не бачимо причин для перегляду існуючої системи постачань "УкрГаз-Енерго", тому що дане підприємство працює на сьогодні передбачувано", - додав представник RosUkrEnergo.

Коментуючи можливість постачань газу на адресу НАК через СП "УкрГаз-Енерго", він підкреслив, що збутовий підрозділ "Нафтогазу" - компанія "Газ України" - має заборгованість перед "УкрГаз-Енерго" у розмірі понад 43 млн грн ($8,6 млн).

"RosUkrEnergo як співзасновник "УкрГаз-Енерго" розглядає дану компанію як окремий незалежний бізнес, що не повинний кредитувати жодного з засновників, зазначив Кнутов.

***

Тим часом "Газпром" погодився збільшити ціну закупівлі газу в Туркменії до $100 за тисячу кубометрів з нинішніх $65, повідомила прес-служба "Газпрому" за підсумками візиту в Ашхабад делегації російського газового концерну.

Інтерфакс-Україна