Мороз судиться із газетою і вважає, що преса пожовтіла

Четвер, 7 вересня 2006, 19:06

Голова Верховної Ради Олександр Мороз подав позов проти однієї з газет, яка написала, що він отримав хабара у 300 мільйонів доларів.

"Я дав згоду на підписання судового позову до однієї з газет, яка написала про триста мільйонів", - сказав Мороз журналістам у четвер під час зустрічі з колективом газети "Голос України".

При цьому він зазначив, що особисто добре знає головного редактора цього видання, водночас не уточнивши назву газети.

Він також додав, що не вимагає матеріального відшкодування.

"Моральне відшкодування я поставив нуль. Для мене не важливі гроші, а важливо спростування. Важливо, щоб він (головний редактор) зізнався в тому, що він бреше", - сказав він.

При цьому Мороз зізнався, що його обурили і деякі інші повідомлення у ЗМІ. Зокрема, на його думку, журналісти перекручено подали інформацію щодо його статусу як професора-стоматолога та колишнього президента федерації боксу.

"Я сказав це дітям на посвяченні у студенти абітурієнтів медичного університету. І діти зрозуміли цей жарт. Але один журналіст подає, що, бачте, не доречно, чомусь, я згадав про федерацію боксу. А потім в сайт поставили, і всі газети передрукували те, що він сказав", - пояснив Мороз.

Таким чином, на думку Мороза, більшість видань "перевелися", оскільки пишуть "на жовту тематику".

Звертаючись до працівників газети "Голос України" Мороз наголосив, що на відміну від інших це видання дає змогу читачеві розібратися в законодавчих процесах та політичній ситуації.

"У вашій газеті немає йорнічання", - сказав він, додавши, що ніколи не мав бажання диктувати редакційну політику цій газеті.

"Голос України" є газетою Верховної Ради.

Українська правда