Переговори поновляться після тет-а-тету Ющенка і Януковича?

Понеділок, 9 жовтня 2006, 10:19

У понеділок, як очікується, відбудеться зустріч президента Віктора Ющенка із головою Верховної Ради Олександром Морозом та прем'єром Віктором Януковичем.

На думку політолога Володимира Фесенка, ця зустріч дасть відповідь на запитання, чи можливі подальші переговори за участю "Нашої України" щодо створення широкої коаліції, повідомляє Німецька хвиля.

За словами Фесенка, Ющенко прагне зберегти вплив на уряд, тому якщо прем'єр не позбавить його цієї надії, "Наша Україна" відновить переговори. І навіть попри те, що три дні тому її очільники категорично відкидали таку можливість, заявляючи, що в переговорах спалено всі мости.

"Не обов'язково це будуть переговори про розширення коаліції. Можливо, це буде спроба знайти або формулу відносин, або досягти домовленості між "Нашою Україною" і окремими представниками парламентської більшості. Можливо такий буде знайдено вихід з нинішньої ситуації", - сказав політолог.

На думку Фесенка, поки що президент зберігає вплив на "Нашу Україну" і її остаточний відхід в опозицію якщо й станеться, то не з власної волі, а за відсутності іншої альтернативи.