Єхануров вважає, що Ахметов відреагує на Януковича вже з Нового року

Понеділок, 4 грудня 2006, 10:37

Екс-прем'єр-міністр Юрій Єхануров вважає, що уряду не вдасться досягти запланованих на 2007 рік показників зростання ВВП і інфляції.

Таку думку він висловив у інтерв'ю журналу "Профіль", повідомляє УНІАН.


"Наступного року обіцяють 6,5% зростання економіки. Думаю, в умовах "паличної дисципліни" і адміністративних методів добитися цього не вдасться, хоча щиро хотілося, щоб країна розвивалася", - сказав Єхануров.

Депутат зазначив, що сьогодні уряд переважно використовує адміністративні методи управління економікою, що не може не позначитися на результатах роботи бізнесу.

"На мою думку, економічний блок уряду не помітив того, що показав останній рік - бізнес у вільній економіці працює значно успішніше. Які будуть наслідки нинішньої політики уряду - ми побачимо вже з Нового року. Думаю, бізнес відреагує на нові правила гри", - сказав екс-прем'єр.

Єхануров також назвав нереальною заплановану наступного року інфляцію на рівні 7,5%, зазначивши, що це дуже оптимістичний показник.

"Цю цифру написали люди, які далекі від реалій економіки", - підкреслив екс-прем'єр.

Як відомо, уряд Віктора Януковича пропонує парламенту ухвалити бюджет на 2007 рік, розроблений на основі прогнозу соціально-економічного розвитку, підготовленого Мінекономіки. Згідно з цим прогнозом, зростання ВВП передбачено на рівні 6,5%, інфляція – 7,5%.