Тарасюк все одно не здасться без бою

Вівторок, 9 січня 2007, 21:30

Апеляційний суд Києва скасував рішення Шевченківського райсуду про призупинення дії постанови парламенту про звільнення міністра закордонних справ Бориса Тарасюка лише через процесуальні порушення, але до суті рішення зауважень не має.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у вівторок сказав представник Тарасюка в суді Іван Крулько.

"Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського районного суду на одній підставі, що Шевченківський суд ухвалив постанову не колегіально (у складі трьох суддів), а одноосібно, і в такий спосіб апеляційний суд визнав, що Шевченківський суд діяв обґрунтовано і правильно забезпечив позов щодо призупинення рішення Верховної Ради від 1 грудня", - сказав Крулько.

"Тут мова йшла про процесуальне питання, а не про порушення Шевченківським судом правових норм", - відзначив він.

За його словами, Тарасюк продовжує виконувати обов'язки міністра закордонних справ відповідно до указу президента від 5 грудня 2006 року.

Крулько повідомив, що Тарасюк має намір і далі відстоювати в Шевченківському райсуді своє право перебування на посаді глави МЗС.

У прес-службі МЗС повідомили, що Тарасюк на даний час перебуває у відпустці до 16 січня.

Як відомо, раніше Апеляційний суд Києва скасував постанову судді Шевченківського райсуду щодо призупинення дії постанови Верховної Ради про звільнення Тарасюка.