БЮТ і "Наша Україна" пішли на бойові пости радитися

Четвер, 22 лютого 2007, 10:33

На вимогу фракцій БЮТ і "Наша Україна" у Верховній Раді оголошено перерву до 10:55.

Про це з трибуни парламенту оголосив перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Перед цим він відкинув звинувачення опозиції у тому, що коаліція не хоче знижувати тарифи на житлово-комунальні послуги і піднімати мінімальну зарплату.

"Говоріть правду, на погоджувальній раді була створена робоча група, ніякого рішення погоджувальна рада не приймала. Ми дали доручення піти попрацювати", - сказав Мартинюк.

Він також зазначив, що у четвер у порядку денному стоїть законопроект "регіонала" Ярослава Сухого про ціноутворення в ЖКГ, а також "ще один законопроект на цю ж тему".

Водночас внесення змін до держбюджету щодо збільшення мінімальної зарплати, за словами віце-спікера, можуть бути розглянуті на наступному пленарному тижні.

"Є домовленість, на наступному пленарному тижні Кабінет міністрів вийде з пропозицією внесення змін до бюджету... В тому числі буде розглядатися проект президента та інших депутатів", - сказав Мартинюк.

Як відомо, раніше президент вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект про зміни до Держбюджету на 2007 рік щодо збільшення мінімальної зарплати.

БЮТ вимагає першочергового розгляду законопроекту про зміни до закону про тарифи на ЖКП.