Томенко вірить, що парламент погодився на контроль опозиції

Четвер, 8 лютого 2007, 17:59

Одним з першочергових завдань новообраного віце-спікера Верховної Ради Миколи Томенка стане намагання переконати Верховну раду в необхідності в цілому прийняти закон про опозицію.

"Я буду переконувати сесійну залу в тому, що ми повинні прийняти закон про опозицію в цілому", - сказав Томенко журналістам після голосування в четвер.

Він нагадав, що по відношенню до даного закону існують певні застереження.

Водночас він підкреслив, що зауважень немає з основних позицій, як то надання співдоповіді опозиції під час розгляду важливих питань, впровадження так званого дня опозиції, де обговорюватиметься виключно питання, що її турбують.

Також, за словами Томенка, політичні сили не висловили застережень щодо створення опозиційного уряду.

Коментуючи сам процес голосування, він висловив задоволення тим, що парламент сприйняв ідею, запропоновану БЮТ.

"Вона (ідея) полягала в тому, що ми повинні виробляти цивілізовані європейські традиції формування влади і опозиції", - сказав Томенко, додавши, що радий з того, що "ця традиція почала реалізовуватися".

"Голосування у 340 голосів дає мені можливість казати про те, що це не якесь ситуативне рішення. Оскільки очевидно, що з серпня, коли була запропонована ця ідея, і з вересня, коли постанова нашої фракції була зареєстрована, був час, щоб осмислити це", - сказав він.

"Я вважаю, що парламент осмислив це і дійшов висновку, що як посаду віце-спікера, так і інші важливі посади має контролювати опозиція", - додав Томенко.

Українська правда