Європа не може підібрати слова для України

Понеділок, 5 березня 2007, 14:13

Комісар ЄС з питань зовнішніх відносин і Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер говорить, що потрібно бути дуже обережним при виборі назви для нової угоди з Україною, щоб не було непорозумінь.

Про це вона сказала в понеділок на брифінгу в Брюсселі, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Ми ще не знайшли назву для цієї угоди, але ми не повинні вживати термінологію, яка могла б призвести до неправильного розуміння", – сказала вона.

Комісар ЄС відзначила, що ЄПС – це єдина програма для багатьох країн як на півдні, так і на сході, але в той же час ЄС має відповідні диференційовані підходи до різних країн.

При цьому, за словами комісара, ЄПС дає можливість йти далі у двосторонніх відносинах, "звичайно, без вступу", якщо країни демонструють реальний рух вперед у здійсненні реформ.

"Ми дуже щасливі йти далі з Україною, але нова посилена угода також буде легальною базою в рамках ЄПС", – відзначила Ферреро-Вальднер.

"Я хочу, щоб це було дуже зрозуміло, оскільки я знаю, що Україна має інші надії. Це ваше право – мати надію, але в той же час, є політика сусідства", – сказала вона.

Як повідомлялося, у понеділок у Брюсселі почалися переговори між Україною і ЄС щодо нового посиленої угоди, яка повинна замінити угоду про партнерство і співробітництво, дія якої завершується на початку 2008 року.