Мороз налаштовує владу на місцях проти Ющенка?

Вівторок, 17 квітня 2007, 16:55

Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляє про штучне гальмування продовження політичної реформи, розпочатої у 2004 році.

Про це він сказав на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування і регіональної політики, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Штучно гальмується продовження політичної реформи, штучно, тому що є бажання не випустити владу з рук одного органу - інституту президента", - сказав він.

Спікер відзначив, що представникам місцевої влади не слід підтримувати таке гальмування, тому що це суперечить європейському виборові України.

Мороз також пообіцяв завершити політреформу.

"Ми доведемо до завершення політреформу до її справжнього змісту. А вона буде реалізована тоді, коли влада на місцевому рівні буде делегована органам місцевого самоврядування", - відзначив він.

Як повідомлялося раніше, представник президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал вважає, що КС може дати оцінку політреформі на відповідність її Конституції.

У серпні 2006 року Рада заборонила Конституційному Судові переглядати зміни в Конституцію, внесені парламентом 8 грудня 2004 року, згідно яким Україна перейшла на парламентсько-президентську форму правління.

47 депутатів Ради звернулися в КС із проханням оцінити конституційність такої заборони.