Кравчук передумав іти на вибори через порушення

Середа, 23 травня 2007, 08:46

Перший президент України Леонід Кравчук заявляє, що Партія регіонів не пропонувала СДПУ(о) брати участь у дострокових парламентських виборах.

Про це він сказав по завершенні засідання робочої групи з підготовки дострокових парламентських виборів у вівторок, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє УНІАН.

На уточнююче питання, яке стосувалося його особистої участі у дострокових парламентських виборах, Кравчук відповів: "Я не хочу брати участі у цих виборах".

При цьому він пояснив, що, на його думку, вибори повинні відбутися без будь-яких порушень.

"Якщо цього немає, у мене особисто немає потреби бути депутатом", - наголосив Кравчук.

Як відомо, у понеділок в ефірі "5 каналу" Кравчук заявив, що не виключає, що братиме участь у виборах за списками Партії регіонів.

Водночас він заявив, що не вступатиме до Партії регіонів. "Я міг би розглянути питання про участь у списку, але не в партії. Не тому що я проти Партії регіонів, а тому, що на мою історію двох партій достатньо – Комуністичної і СДПУ(о)", - пояснив він.

Разом з тим, Кравчук переконаний, що СДПУ(о) не повинна йти на дострокові вибори самостійно, оскільки це "не є розумно і доцільно". "У складі блоку – це друге питання. Поки що це питання не розглядалося", - додав він.