"Наша Україна" сподівається, що апеляційний суд їй допоможе

Вівторок, 5 червня 2007, 15:01

Член "Нашої України" Юрій Ключковський вважає, що Апеляційний суд зобов’яже ЦВК обнулити списки "Нашої України".

"Апеляційний суд підтвердить попереднє судове рішення й зобов’яже ЦВК обнулити списки кандидатів у депутати України від Блоку "Наша Україна", якщо не зіграє свою роль політичний аспект", - сказав він під час прес-конференції, повідомляє сайт "Нашої України".

Він нагадав, що "Наша Україна" виграла судове рішення в першій інстанції, яке полягало у тому, щоб зобов’язати ЦВК виконати рішення з’їзду і скасувати реєстрацію всіх кандидатів, які є виборчому списку "Нашої України".

Водночас Ключковський наголосив: "Партія промисловців і підприємців не входить в "Нашу Україну", оскільки була виключена із блоку. Але під час виборчої кампанії 2006 року ПППУ входила до виборчого списку блоку й тому на них поширюється рішення міжпартийного з'їзду "Наша Україна" про обнуління списків кандидатів у депутати".

Він нагадав, що у 2006 року до Блоку "Наша Україна" входили 6 партій, зокрема й ПППУ. За його словами, раніше Кінах був прихильником того, щоб "Наша Україна" перейшла в опозицію до правлячої коаліції, однак згодом частина "промисловців" вирішила приєднатися до коаліції.

Юрій Ключковський також повідомив, що депутати-"промисловці" не писали заяви про вихід фракції "Наша Україна", однак і без їхніх голосів, достатньо заяв опозиційних депутатів, щоб ВР була розпущена.

"Парламент згідно з 82 статтею Основного закону є недієздатним, якщо у ньому працює менше, ніж 300 народних обранців".

Водночас коментуючи заяву спікера Мороза про те, що необхідно ще два тижні, щоб перевірити заяви про вихід депутатів з опозиційних фракцій, Ключковский наголосив, що "це проблема Олександра Олександровича, але не проблема законодавства".

"Від дня ухвалення з'їздами рішень, повноваження народних депутатів припиняються, а відповідно до рішення Конституційного суду від 17 жовтня 2002 року в ситуації, коли у Верховній Раді немає 300 обраних депутатів, її діяльність має бути припинена", - зазначив Ключковський.