Секретаріат Ющенка відхрещується від звільнення Слісаренка з 5 каналу

Понеділок, 3 вересня 2007, 13:13

Секретаріат президента заперечує свою причетність до звільнення з 5 каналу журналіста та телеведучого Ігоря Слісаренка.

Про це в коментарі "Українській правді" заявила керівник головного інформаційного управління секретаріату президента Лариса Мудрак.

"Жодних дзвінків від секретаріату президента на 5 канал не було", - сказала Мудрак.

За її словами, вона дізналася про звільнення Слісаренка від журналістів у неділю ввечері.

При цьому Мудрак висловила побажання, щоб "редакційні конфлікти вирішувалися всередині колективів". "Якщо буде потрібна наша допомога, ми її надамо", - додала представник секретаріату.

Окремо Мудрак зауважила, що в принципі не має права давати коментарі в ситуації, коли не було прямих звинувачень на адресу секретаріату ні від самого журналіста, ні від керівництва каналу.

При цьому вона наголосила, що секретаріат чітко дотримується позиції невтручання в редакційну політику засобів масової інформації.

Як відомо, у понеділок ІМІ з посиланням на Слісаренка повідомило про те, що керівництво 5 каналу примусило його написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Журналіст пояснив, що вимога надійшла після того, як в ефірі новин 1 вересня він подав інформацію про навчання дочок президента Віктора Ющенка у приватній школі та його вартість.

За інформацією джерел на телеканалі, з вимогою про звільнення Слісаренка до каналу звернулися із секретаріату президента.

Київська незалежна Медіа-профспілка та ІМІ виступили з вимогою оприлюднення "справжньої причини" звільнення телеведучого.

Крім того вони попросили секретаріат президента якнайшвидше оприлюднити свою реакцію на цей випадок, "оскільки в новині, яка стала причиною звільнення, йшлося про родину президента".