Семенюк звинуватила Ющенка в лобіюванні "Міттал Стіл"

Середа, 3 жовтня 2007, 16:07

Указ президента про заборону здійснення будь-яких дій з держмайном КГЗКОР лобіює інтереси Arcelor Mittal, вважає голова Фонду державного майна Валентина Семенюк.

Таку думку вона висловила в середу журналістам, повідомляє УНІАН.

"Просто лобістські інтереси "Міттал Стіл" перемогли. "Міттал Стіл" хоче все забрати під себе і тоді вся металургія ляже", - сказала Семенюк.

Як відомо, у серпні 2006 року уряд вирішив створити на базі КГЗКОР спільне підприємство у формі акціонерного товариства з державною часткою в статутному фонді не менш як 50+1 акція.

Тоді ж пропозиція ТОВ "Смарт-груп" (Запоріжжя) і ЗАТ "Металоінвест" (РФ) як потенційних інвесторів завершення будівництва КГЗКОР була визнана найбільш оптимальною.

Про свою зацікавленість в КГЗКОРі заявляли Arcelor Mittal, "Сєвєрсталь", "Магнітогорський меткомбінат" (РФ) і Sinosteel (Китай).

20 вересня 2007 року Фонд держмайна планував підписати угоду з інвестором Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд - російською компанією "Металоінвест".

Проте підписання договору з інвестором КГЗКОР було відмінено у зв`язку з хворобою голови ФДМУ Семенюк.

Президент своїм указом №941/2007 від 2 жовтня заборонив ФДМУ здійснювати будь-які дії щодо держмайна Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.