"Регіони" не готові здати Януковича за дружбу з Луценком

Понеділок, 5 листопада 2007, 12:28

Один із лідерів Партії регіонів Борис Колесніков виступає за створення широкої коаліції, однак заявляє, що Партія регіонів не поступиться задля цього посадою прем'єр-міністра.

"За українськими законами, за українською Конституцією уряд грає домінуючу роль у системі влади. Тому Партія регіонів як переможець виборів не готова віддати прем'єрське крісло", - сказав він газеті "День", коментуючи слова інших регіоналів.

"Якщо Партія регіонів поступиться цим постом, у цьому кроці просто не буде логіки. Не буде тому, що партія, яка виграла вибори, відмовившись від поста прем'єра, залишає відповідальність на собі, віддаючи владу іншим. Це неправильно, не логічно і такого не буде", - додав Колесніков.

На питання, чи може він бути в одній коаліції з лідером "НУ-НС" Юрієм Луценком, при якому, як міністрі внутрішніх справ, проти Колеснікова було порушено кримінальну справу за здирництво за заявою Бориса Пенчука, регіонал відповів:

"Ніякі особисті стосунки не можуть завадити об'єднавчому процесу в країні. Я своїх слів ніколи назад не беру. Але питання в іншому. Питання в тому, що, повторюся, тут нічого особистого немає, абсолютно".

"Що ж до широкої чи вузької коаліції, то я впевнений в одному: коаліція має бути об'єднавчою, в ній мають бути однаково представлені інтереси всього українського народу", - заявив Колесніков.

"Якщо коаліція об'єднає Україну - це порядок, а якщо коаліція радикалізує настрої в суспільстві, це, відповідно, безладдя", - додав він.

При цьому Колесніков наголосив, що між ним та Луценком "немає ніяких суперечок, бо суперечки насправді трапляються між Борисом Пенчуком і Юрієм Луценком".

Також Колесніков заявив, що Партія регіонів на даний час не веде жодних консультацій щодо створення парламентської коаліції.