Пастор Черновецького сподівається одержати 9 га київської землі

П'ятниця, 9 листопада 2007, 12:00

Пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа заявив про бажання збудувати в Києві церкву на 10 тисяч посадкових місць, під яку необхідно 9 га землі.

"Ми маємо 2,5 гектари землі, але їх не вистачає. (Потрібно) мінімум 9 гектарів", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

За словами Аделаджи, 2,5 гектари є "на Лівобережжі, недалеко від легкоатлетичного манежу".

"Але проект, що ми задумали, це буде проект найбільшої церкви... навіть більше, ніж Палац спорту", - сказав пастор, відзначивши, що відповідно до державних вимог, у такої церкви "повинен бути, приміром, паркінг мінімум на тисячу машин".

"Виходить, що проект "не сідає" на наявну у нас ділянку", - додав він.

Аделаджа розповів, що вже радився з цього питання з мером Києва Леонідом Черновецьким, що є парафіянином "Посольства Божого".

"Він говорив, що треба написати заяву. Люди написали заяву. Тому будемо чекати, коли будуть вирішуватися питання", - відзначив він.

Аделаджа розповів, що в Україні є близько 400 церков "Посольства Божого", а його представництва відкриті у 45 країнах.

"Але більше всього парафіян, напевно, в Україні. У будь-якому випадку, тут знаходиться штаб-квартира "Посольства Божого". Ми ведемо мовлення на увесь світ за допомогою телебачення", - пояснив Пастор.

Аделаджа додав, що церква існує на пожертвування парафіян – "десятину". За його словами, ці гроші витрачаються на різні програми:

"У нас більше 200 різних благодійних акцій, що постійно діють. Найвідоміші з них - це 300 реабілітаційних центрів в Україні, де лікуються наркомани й алкоголіки".

"Плюс ми годуємо людей - від однієї до двох тисяч людей щодня", - додав він.

Пастор розповів, що при "Посольстві Божому" є "Клуб тисячі мільйонерів": "Коли ми починали цей клуб, може, людей п'ять були мільйонерами і могли вступити в цей клуб. Але в даний час клуб нараховує більш 250 осіб".