Обранцю Путіна порахували конкурентів

Субота, 22 грудня 2007, 13:33

Боротьбу за посаду президента РФ після завершення етапу реєстрації самовисуванців продовжують шість чоловік, повідомив прес-секретар Центвиборчкому Росії Микола Конкін.

"На даний момент у виборчій кампанії по виборам президента РФ продовжують брати участь шість чоловік", - сказав Конкін журналістам у суботу.

Це - лідер КПРФ Геннадій Зюганов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, кандидат від "Єдиної Росії", перший віце-прем'єр Дмитро Медведєв, один з лідерів УПС Борис Нємцов, а також двоє самовисуванців: екс-прем'єр Михайло Касьянов і лідер Демократичної партії Андрій Богданов.

За словами Конкіна, етап розгляду документів самовисуванців завершений у суботу. Він відзначив, що теоретично партії ще можуть висунути своїх кандидатів до 23 грудня, однак повідомлення про намір провести партійні з'їзди в Центвиборчком не надходило.

Відмову в реєстрації груп виборців, що підтримали самовисування, одержали радянський дисидент Володимир Буковський, екс-депутат Держдуми 4 скликання Микола Курьянович, а також Валерій Беспалов, Дмитро Бердников, Юрій Гуджабідзе, Володимир Іщенко і Сергій Глубоков. Двом кандидатам - учасникові ГКЧП Олегові Шеніну і пенсіонерові Миколі Зубкову - Центвиборчком раніше в реєстрації також відмовив.

РИА Новости