Янукович не збирається лізти у бійку Тимошенко і Ющенка

Понеділок, 24 грудня 2007, 13:33

Боротьба за президентський пост між нинішнім президентом Віктором Ющенком та прем'єр-міністром Юлією Тимошенко розпочнеться уже найближчим часом.

Так під час прес-конференції у понеділок лідер Партії регіонів Віктор Янукович відповів на питання, кого він вважає основним конкурентом на майбутніх президентських виборах.

"Я вважаю, що змагання між президентом Віктором Ющенком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко - хто буде першим - ми всі будемо спостерігати найближчим часом", - сказав Янукович.

При цьому він додав, що не хоче брати участі "у цій інтризі". "Змагання буде, хто буде першим – покаже життя", - заявив лідер Партії регіонів.

На питання, як довго Партія регіонів має намір залишатися в опозиції, Янукович відповів словами іншого відомого політика: "У політиці не буває остаточних перемог і остаточних поразок".

"Будь-яка опозиція ставить перед собою завдання – прихід до влади. Ми також будемо ставити перед собою таку мету", - наголосив лідер "Регіонів".

Він нагадав, що дії опозиції залежатимуть від влади: "Наскільки ефективною буде влада – настільки довго вона буде при владі. Наскільки ми будемо конструктивними – також буде залежати від влади".

"Якщо влада буде ухвалювати популістські рішення, ставити за мету – як ошукати виборців – ми її будемо розкривати, її можливості і здібності", - попередив Янукович.

"Якщо влада буде ставити благородні цілі – ми не можемо стояти на шляху реалізації таких рішень. Ми бажаємо добра нашій країні і ми також несемо відповідальність за процеси, що мають місце у нашій державі", - додав він.