Гангана звільнили і... знову доправили в ізолятор

П'ятниця, 11 січня 2008, 16:17

Апеляційний суд Вінниці своїм рішенням звільнив з-під варти російського громадянина, одного з організаторів руху "Марш незгодних" Михайла Гангана.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман.

"Суд виніс таке рішення в зв'язку з новими обставинами справи - тим фактом, що Ганган знаходиться у процедурі визначення статусу біженця", - пояснив Гройсман.

Він зазначив, що в такий спосіб суд скасував рішення суду першої інстанції.

Разом з тим, як підкреслив координатор правозахисної групи, Ганган був звільнений з-під варти в залі суду, але його доправили назад в ізолятор тимчасового утримання у Вінниці, оскільки для його звільнення необхідне рішення суду в письмовому вигляді.

На засіданні, за словами Гройсмана, була зачитана тільки резолютивна частина. На даний час очікується, що повний текст буде наданий до ізолятора і Гангана буде відпущено.

Як відомо, російські опозиційні політики і правозахисники закликали владу України не екстрадувати у Росію Гангана, який був затриманий на українській території за запитом російської сторони.

31 грудня 2007 року працівники УБОЗ УМВС України у Вінницькій області затримали Гангана, який був оголошений Росією в міжнародний розшук через канали Інтерполу.

Ганган також є членом забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії.