Медведько вимагає у Черновецького дати-таки землю Табачнику

Вівторок, 5 лютого 2008, 09:25

Генпрокуратура направила в Київську міськраду протест із вимогою відновити передачу в оренду на 25 років земельної ділянки площею 8,15 га на Дніпровській набережній у Дарницькому районі Києва громадській організації "Міжнародний творчий центр Яна Табачника" для будівництва елітного клубу "Честь маю".

Протест був спрямований у Київраду у понеділок, пише газета "Комерсант-Україна".

"Міжнародний творчий центр Яна Табачника" передбачає два варіанти будівництва. Перший – центр висотою 200 м і площею 150 тис. кв. м, другий – центр висотою 300 м і площею 200-250 тис. кв. м.

Інфраструктура центру повинна містити в собі офісну будівлю, готель, зали творчої студії і концертну залу на 3,5 тис. місць.

У протесті Генпрокуратури зазначається, що Київрада скасувала своє рішення про передачу ділянки центру під забудову в травні 2005 року на підставі протесту прокуратури Києва.

Необхідність скасування землевідведення прокурор Києва аргументував порушенням Водного кодексу, який встановлює обмежений режим використання земель водного фонду.

Утім, відповідно до протесту Генпрокуратури, згодом санітарно-епідеміологічна служба і Державне управління екології і природних ресурсів у Києві надали позитивні висновки з питання відведення даної ділянки.

"Таким чином, протест прокурора Києва є необґрунтованим і помилковим, а рішення Київради від 26.05.2005 N425/3001 – незаконним", - говориться в протесті.

У зв'язку з цим відомство вимагає від Київради скасувати її рішення про скасування передачі в оренду земельної ділянки на Дніпровській набережній.

Цього разу до протесту прокуратури в міськраді поставилися несподівано лояльно, зазначає видання.

За словами члена земельної комісії Київради, депутата від блоку Леоніда Черновецького Олександра Луцького, "ділянка в Яна Табачника (народного артиста України) дуже гарна – прямо на березі Дніпра".

"Наскільки я пам'ятаю, коли рішення про передачу землі в оренду ухвалювалося – воно виглядало дуже шляхетним. Ян Табачник – шанована людина і просив цю землю для центру, у якому можна зосередити усю творчу міць країни", - зазначив Луцький.

Протест Генпрокуратури буде розглянуто на черговому засіданні Київради.

Мобільний телефон Табачника в понеділок не відповідав, зазначає видання.