Луценко думає, що його підопічні переборщили

Понеділок, 17 березня 2008, 17:54

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що стосовно дій правоохоронців щодо протестувальників проти будівництва висотного житлового будинку на території Жовтневої лікарні Києва буде проведено розслідування.

Про це він сказав у понеділок на прес-конференції в Сімферополі, повідомляє УНІАН.

"Протестувальники спокійно пікетували, поки не перекрили дорожній рух. Перекриття дорожнього руху є кримінальним, забороненим. Міліція повинна забезпечувати проїзд громадян", - сказав міністр, коментуючи на прохання журналістів інцидент.

При цьому Луценко зазначив, що за інформацією зі ЗМІ, а також інформацією, яку він одержав від народного депутата Геннадія Москаля, правоохоронці застосували надмірну силу до протестувальників.

"Складається враження, що працівники МВС, у першу чергу це були звичайні хлопці з Внутрішніх військ, які здійснювали поблизу патрулювання, неправильно були націлені на спокійне відтиснення демонстрантів. На мою думку, не вмотивовано застосували дуже велику фізичну силу. Ось моє особисте враження", - сказав Луценко.

При цьому він підкреслив, що за даним фактом буде проведено службове розслідування.

"Ми проведемо обов`язково розслідування, але закликаю: кожен має право висловлювати свої протести або навпаки підтримку, але не заважаючи при цьому іншим громадянам. Одна справа боротися з незаконними забудовниками, інша справа - перекривати вулиці добросовісним громадянам. Треба завжди знаходити межу", - зазначив міністр.

"По сотнях мітингів, які за моєї пам`яті пройшли з таких питань у Києві, скарг не було. Ось це перший випадок, коли сила була явно надмірною", - додав він.

Як повідомлялося, 16 березня в Києві правоохоронні органи застосували силу до учасників акції протесту проти будівництва висотного житлового будинку на території Жовтневої лікарні.