У БЮТ хочуть, щоб "Наша Україна" покаялася за Черновецького

Понеділок, 24 березня 2008, 11:38

Депутат від БЮТ Микола Томенко вважає, що фракція Блоку "Наша Україна" у Київраді дискредитувала себе, оскільки неодноразово підтримувала Леоніда Черновецького, у тому числі при відводі Київрадою земель.

Про це він сказав журналістам у понеділок, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Томенко вважає, що "Наша Україна" у Київраді повинна вибачитися перед киянами і продовжувати займати стриману і толерантну позицію стосовно Черновецького.

"Ті люди, які допомагали Черновецькому, ну, напевно, йому повинні і зараз допомагати або формувати команду разом з ним", – сказав Томенко.

Також він нагадав, що хоча міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, будучи в Соцпартії, підтримав обрання мера Києва Леоніда Черновецького, однак, коли очолив "Народну Самооборону", допоміг БЮТу в боротьбі з Черновецьким.

Говорячи про єдиного кандидата від демократичних сил, Томенко зазначив, що це повинен бути кандидат від БЮТ, НУ-НС і Блоку Кличка.

Крім того, він вважає, що єдиний кандидат у мери повинен під час виборчої кампанії представити киянам свою майбутню команду, у тому числі, кандидата в секретарі Київради і кандидатів у заступники голови Київміськадміністрації.

Також, на думку Томенка, вибори мера Києва необхідно проводити в два тури.

Раніше Томенко заявляв, що не збирається сам балотуватися в мери Києва.