"Нафтогаз" нагадав "Газпрому", що є процедури

Вівторок, 4 березня 2008, 12:51

Представники ВАТ "Газпром" постійно присутні на газовимірювальних станціях (ГВС) НАК "Нафтогаз України", а недопуск найнятих "Газпромом" представників компанії SGS на ГВС пов'язаний із тим, що вони не пройшли необхідних регламентних процедур.

Про це заявили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі НАК у вівторок.

"Подібні заяви є черговим кроком для нагнітання ситуації", - підкреслив начальник управління зі зв'язків із громадськістю "Нафтогаз України" Валентин Землянський.

Як відомо, "Газпром" у вівторок уранці заявив про недопуск на ГВС Орловка й Ужгород представників компанії SGS, яких російська компанія залучила для моніторингу за транзитом газу по українській території.

Відносини між "Нафтогаз України" і "Газпромом" у чергове загострилися після спроб нового уряду України змінити схему постачань імпортного газу в країну, виключивши з неї посередників.

"Газпром" обвинуватив НАК у нарощуванні боргів, невиконанні домовленостей про їх погашення і скоротив постачання газу в Україну на 25% з 3 березня.

Водночас, за даними обох компаній це скорочення не вплинуло на обсяги транзиту російського газу територією України в Європу.