Буш змусив депутатів прийти на роботу пішки

Вівторок, 1 квітня 2008, 13:00

Член фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич вважає некоректними безпрецедентні заходи безпеки у Києві в зв'язку з перебуванням в Україні президента США Джорджа Буша.

Про це він сказав у коментарі журналістам у Верховній Раді.

За словами Шуфрича, некоректним є подібне обмеження руху в центрі столиці, "коли громадянам не було надано можливості пересуватися Києвом".

"Якби не мій мандат народного депутата, мені сьогодні було б заборонено їздити центром міста", - пояснив депутат.

При цьому він нагадав, що коли до України приїжджав президент Росії Володимир Путін (у 2006 році), "який є не менш впливовим політиком", ніяких незручностей не було.

"Вулиці, звичайно, перекривалися, але не надовго, під час самого проїзду. А зараз таке враження, що з центру Києва виселили всіх людей", - додав Шуфрич.

Разом з тим інший регіонал Борис Колесніков зазначив, що приїзд Буша йому особливих незручностей не зробив.

За словами депутата, він пройшовся до Верховної Ради пішки від офісу Партії регіонів на вулиці Липській, а до офісу також йшов пішки з району Бессарабки.

"Звичайно, не в усіх європейських країнах дозволено поводитися таким чином (перекривати рух), але влада, очевидно, виходила з того, що безпека гостя має бути вищою за все, тому, враховуючи Тбіліський інцидент, в цьому була якась виправдана необхідність", - пояснив він.

У свою чергу лідер однойменного блоку Володимир Литвин повідомив, що живе поблизу Верховної Ради, тому прийшов на роботу пішки, однак, за його словами, його дружина вийшовши з дому і побачивши, що все перекрито, не захотіла йти у справах і повернулася.

Крім того, член фракції БЮТ Володимир Бондаренко також назвав некоректними подібні заходи безпеки, оскільки, на його думку, "Київ сьогодні розділився на тих, хто знаходиться по ту чи іншу сторону Буша".