Ахметов продає пиво

Четвер, 8 травня 2008, 12:21

SABMiller plc, один з найбільших у світі виробників пива, придбає 99,84% акцій українського виробника пива ЗАТ "Сармат" (Донецьк).

"Ми раді оголосити про придбання компанії "Сармат" і вихід SABMiller на швидко зростаючий і привабливий ринок України", - цитується в прес-релізі SABMiller plc слова керуючого директора SABMiller по Європі Алана Кларка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, завдяки активному розвиткові економіки країни, український ринок пива за останні кілька років розвивався високими темпами, але усе ще поступається іншим країнам Центральної і Східної Європи за рівнем споживання пива на душу населення, тому SABMiller прогнозує, що темпи росту пивоварного ринку України будуть вищі ніж у будь-який іншій великій країні Центральної і Східної Європи.

Ціна угоди не розголошується, загальна вартість активів, що купуються, складає близько $130 млн.

По завершенню угоди в управління SABMiller перейде пивоварний завод у Донецьку потужністю 29 млн дав, що робить пиво під брендами "Сармат", "Дніпро" і Drive Max.

Відповідно до повідомлення, для завершення угоди необхідне одержання схвалення Антимонопольного комітету України і дотримання формальних домовленостей сторін.

"Сармат" належить фінансово-промисловому холдингові СКМ Ріната Ахметова. Частка групи на українському пивному ринку в 2007 році склала близько 8%.