У Черновецького сподіваються на Катеринчука і Литвина, а БЮТ – на блокаду

Вівторок, 10 червня 2008, 12:38

У блоці Юлії Тимошенко в Київській міськраді сподіваються, що блоки Віталія Кличка, Володимира Литвина і Миколу Катеринчука виконають домовленість і не підтримають кандидатуру Олеся Довгого на посаду секретаря Київради.

"У всякому разі, попередня домовленість про те, що наші чотири фракції не підтримають кандидатуру, що запропонує мер, є", - повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" депутат Київради Олександр Бригинець.

"Сьогодні ми можемо зробити тільки одне - не підтримати кандидатуру, що висуне Черновецький, і в такий спосіб заблокувати це питання. Сподіваюся, що так і буде", - відзначив депутат.

"Але я особисто не знаю, як будуть голосувати фракції блоків Кличка, Литвина і Катеринчука, тому що фракція блоку Кличка - нова по складу, фракція Литвина ніколи не була революційно-опозиційною", - додав він.

"Можливо, є якісь домовленості між Черновецьким і секретаріатом президента, коли якісь депутати, що близькі до секретаріату, проголосують усупереч рішенням своїх фракцій", - також відзначив депутат.

При цьому він нагадав, що кандидатуру на посаду секретаря Київради пропонує мер, тому точка зору перерахованих 4-х фракцій з даного питання "не буде мати значення".

"Якщо мер зрозуміє, що спікеріада зайшла в глухий, він буде змушений прийняти кандидатуру, що запропонують наші 4 фракції. Але думаю - це питання не сьогоднішнього дня", - відзначив Бригинець.

У той же час представник Блоку Черновецького Денис Комарницький поки не може чітко назвати політичні сили, які згодні підтримати їхнього представника на посаду секретаря, повідомляє УНІАН.

За його словами, "усе буде зрозуміло до двох годин". Як відомо, на 14.00 призначене засідання Київради.

"Переговори продовжуються, але можу сказати: на 99% я упевнений, що, можливо, Блок Катеринчука і можливо Блок Литвина підтримають нашу кандидатуру", - додав Комарницький.

Як повідомлялося, позачергові вибори міського голови Києва і депутатів столичної міськради пройшли 25 травня. Прохідний бар'єр подолали 7 партій і блоків. Блок Черновецького одержав 43 мандати, Блок Юлії Тимошенко - 32, Блок Кличка - 15, Блок Литвина - 11, "Громадський актив Києва" - вісім, Партія регіонів - шість, Блок Катеринчука - п'ять мандатів.