У Тимошенко роз'яснили, що вони не будуть розкуркулювати українців

Вівторок, 3 червня 2008, 18:03

"Рекордні" показники збільшення податків та зборів, якими уряд планує перекрити ненадходження доходів від приватизації, досягнуто на існуючій податковій базі.

Про це повідомляє управління у зв’язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів, коментуючи повідомлення ЗМІ, що уряд "перекриє" ненадходження до державного бюджету 8,6 мільярдів від приватизації за рахунок "рекордних показників збільшення податків і зборів".

"За п’ять з половиною місяців роботи демократичним урядом не введено жодного нового податку, а також не збільшено ставки жодного існуючого податку", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у зв’язку із вступом України до СОТ, знижено митні тарифи. Збільшення же доходів до Державного бюджету відбувається завдяки економічному зростанню, посиленню податкової дисципліни, ліквідації податкових пільг для "обраних", дії програми "Контрабанда-стоп", пояснюють в управлінні.

"Саме це є причиною рекордних надходжень до Державного бюджету, а не посилення податкового тиску, як це повідомили деякі ЗМІ, некоректно трактуючи інформацію, яка пролунала під час проведення селекторної наради прем‘єр-міністра з керівниками центральних органів виконавчої влади", - наголошується в повідомленні.