Ющенко покликав Платіні на гостини до Ахметова і Коломойського

Четвер, 3 липня 2008, 19:02

Президент Віктор Ющенко пообіцяв президенту УЄФА Мішелю Платіні гідно провести фінал чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він заявив на зустрічі з Платіні, повідомляє прес-служба президента.

"Україна високо цінує рішення УЄФА провести фінальну частину чемпіонату Європи з футболу в Україні. Гідне проведення в Україні ЄВРО-2012 є питанням честі для держави, для мене особисто", - сказав Ющенко.

За словами президента, підстав сумніватися у гідному проведенні в Україні ЄВРО-2012 немає.

"Ми вас не підведемо",- запевнив президент.

Він наголосив, що українська влада розуміє рівень відповідальності і викликів, які стоять у зв'язку з ЄВРО-2012. "Україна крок за кроком забезпечує виконання взятих на себе зобов'язань, долаючи всі перепони, які заважають зробити гідну підготовку", - сказав Ющенко.

Ющенко розповів Платіні про спеціальні програми розвитку міст, що прийматимуть Євро-2012 та підготовку транспортної інфраструктури, зокрема, аеропортів.

"Думаю, ми разом зможемо взяти участь у відкритті стадіону в місті Дніпропетровську вже у цьому році та стадіону у місті Донецьку в наступному", - сказав Президент.

Він також відзначив, що вже врегульовано ситуацію, що склалась з реконструкцією Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у місті Києві. Президент підкреслив, що це було одним із найскладніших питань. "Сьогодні в цьому питанні поставлені всі крапки", - сказав президент.

За його словами, значних успіхів досягнуто і у взаємодії з польською стороною: підписано міжнародні угоди та спільні декларації про співробітництво під час організації фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Президент УЄФА, у свою чергу наголосив, що в УЄФА ніколи не виникали питання і сумніви щодо правильності рішення про проведення ЄВРО-2012 в Україні та Польщі. "Ви демократично виграли своє право на проведення чемпіонату", - підкреслив Платіні.

Платіні висловив сподівання, що за три місяці, після яких у Бордо буде прийнято остаточне рішення щодо проведення ЄВРО-2012 в Україні та Польщі, сторонами буде зроблено всю необхідну роботу. Він закликав учасників "разом попрацювати ці три місяці". "Ми вам довіряємо. Нам потрібні декілька маленьких гарантій і все буде добре", - зазначив він.