Ющенко закликає не влаштовувати "ціновий хаос" на місці стихії

Понеділок, 4 серпня 2008, 12:29

Президент Віктор Ющенко заявляє, що на сьогодні немає підстав для зростання цін на продовольчі товари і будматеріали в районах, що постраждали від стихійного лиха.

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю журналістам у Чернівцях у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Немає підстав сьогодні для такого зростання цін", - сказав він.

При цьому Ющенко повідомив про домовленості з місцевою владою про те, що у випадку виявлення фактів зростання цін, "такі факти будуть придушуватися".

За словами президента, представники органів місцевої влади звернулися до бізнес-структур не спекулювати в цей час цінами.

"Я сьогодні звернувся до різних регіонів направити сюди (до району стихійного лиха) товари, що необхідні для того, щоб ми зберігали ціновий спокій, і найголовніше, давали адресну відповідь людям для відновлення потреб", - додав Ющенко.

Він підкреслив, що через такого роду політику з залученням коштів з інших регіонів не має бути цінового хаосу, і в такий спосіб буде збережено контроль за ситуацією.

Ющенко також звернувся до ЗМІ, які, на його думку, можуть сприяти формуванню громадської думки з даного питання.

Президент також повідомив, що при органах місцевої влади працюють "гарячі телефонні лінії", куди можна звернутися у випадку виявлення фактів несанкціонованого зростання цін.

За його словами, такі факти будуть негайно припинятися.

"Я звертаюся до органів місцевої влади - є норми закону, що дають можливість сьогодні впливати на ціну, контролювати", - сказав він.

Водночас президент закликав жителів потерпілих від стихії регіонів не створювати ціновий ажіотаж на ринку.

"Сьогодні нам необхідно бути єдиними і спільно боротися з такими негативними випадками. Нам необхідно дотримуватися спільної волі, моралі, духу – у нашому суспільстві все це є", - зазначив президент, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Ющенко також завірив, що в постраждалі регіони доставляють необхідну допомогу - як фінансову, так і матеріальну.

"Ми повинні дійти до кожної родини, кожної людини", - сказав президент.