МЗС РФ: Грузія розпочала переозброєння

Понеділок, 1 вересня 2008, 15:48

У Росії є інформація про те, що Грузія вже розпочала переозброєння своїх збройних сил, заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко.

"На жаль, є відомості про те, що переозброєння режиму Саакашвілі вже розпочалося", - заявив Нестеренко на брифінгу в Москві.

Він нагадав, що другим принципом так званої угоди Медведєв-Саркозі було передбачено остаточне припинення усіх воєнних дій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тут головне - втримати Саакашвілі від нових військових авантюр, не допустити переозброєння режиму, який за останні чотири роки неодноразово демонстрував, на які цілі він використовує зброю, яку йому постачають відкрито і таємно", - наголосив Нестеренко.

Він також висловив думку, що відхід кораблів НАТО з акваторії Чорного моря сприяв би розрядці обстановки в регіоні.

"Скерування кораблів, оснащених досить серйозною зброєю, до берегів Чорного моря, з боку деяких іноземних держав, ми не можемо розглядати як захід стабілізації", - заявив Нестеренко.

За його словами, "напевно, якщо ці кораблі підуть, то ми будемо це сприймати як реальний намір розрядити обстановку".

Дипломат підкреслив, що відхід кораблів НАТО міг би "зробити життя проживаючих там народів і національностей більш спокійним". "Тому що усі на це, зрозуміло, звертають увагу", - зазначив він.